Испания глоби няколко нискотарифни авиокомпании - Ryanair, Easyjet, Vueling и Volotea

...
Испания глоби няколко нискотарифни авиокомпании - Ryanair, Easyjet, Vueling и Volotea
Коментари Харесай

Испания глоби авиокомпании заради таксите за багаж и за избор на място

Испания глоби няколко нискотарифни самолетни компании - Ryanair, Easyjet, Vueling и Volotea - с общо 150 милиона евро за наложени платени услуги. Според испанското министерство на обществената отбрана и правата на потребителите самолетните компании нямат право да постановат на пасажерите наложителна спомагателна такса за услуги като позволен багаж или опция да избират близки места.

Министерството стартира инспекция на бюджетните превозвачи предишното лято. Ведомството упрекна нискотарифните самолетни компании и за това, че пасажерът в процеса на закупуване на билети и регистрация за полет не вижда крайната сума, която ще му костват всички услуги до самия завършек на процедурата, както и че е невероятно да се заплащат спомагателни услуги в брой на летището.

Сега, в допълнение към санкцията, нискотарифните самолетни компании към този момент няма да могат да начисляват спомагателни такси в Испания за ръчен багаж и за даване на прилежащи места в самолета, в случай че дете или пасажер, който зависи от компаньон, например човек с увреждане, се нуждае от място до тях.

Испанската авиационна асоциация (ALA), която съставлява самолетните компании, назова санкциите непропорционални и акцентира, че въздушните превозвачи могат да оспорят решението на министерството. От асоциацията обявиха, че това ще докара до повишаване на самолетните билети и ще наруши правото на потребителите на евтини полети, когато пасажерът заплаща единствено за главната услуга - самия полет - и може да откаже спомагателни услуги.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР